Waarom geeft mijn Bold Smart Lock ‘Batterij status onbekend’ of ‘Kalibreren’ aan?

Leer hoe je jouw Bold Smart Lock kunt kalibreren en synchroniseren na het vervangen van de batterij.

Wat gebeurt er na het vervangen van de batterij?

Wanneer je de batterij vervangt, wordt de Stamina-modus (die energie bespaart wanneer de batterij bijna leeg is) automatisch gedeactiveerd, waardoor je Bold Smart Lock weer normaal functioneert. Echter, de batterijstatus wordt mogelijk niet direct bijgewerkt in de app. In plaats daarvan zie je in de Bold app een bericht om het slot te kalibreren en ontvang je een e-mail met de melding "Batterij status onbekend".

Hoe kalibreer en synchroniseer je jouw Bold Smart Lock?

Het kalibreren van je Bold Smart Lock is eenvoudig. Volg deze stappen om de batterijstatus bij te werken:

1. Open de Bold App: Zorg ervoor dat je smartphone een stabiele internetverbinding en bluetoothverbinding heeft.
  2. Activeer het slot handmatig: Druk op de oranje activatieknop in de Bold app. Deze actie dwingt een eenmalige verbinding tussen je Bold Smart Lock en de Bold server.
  3. Wacht op de update: De batterijstatus wordt binnen 24 uur vernieuwd en zichtbaar in de Bold app.

Goed om te weten

Het kalibratieproces zorgt ervoor dat de batterijstatus van je Bold Smart Lock nauwkeurig wordt weergegeven. Deze stap is essentieel voor optimale prestaties en om je op de hoogte te houden van het batterijniveau van je slot.