Hoe verwijder je het slot of draag je het eigenaarschap over?

Wil je de Bold Smart Cylinder niet langer gebruiken? Of wil je deze doorgeven aan iemand anders? Dan kan je het eigenaarschap veranderen in de app. We leggen je uit welke drie opties je hierin hebt.

Wil je de Bold Smart Cylinder niet langer gebruiken? Of wil je deze doorgeven aan iemand anders? Dan kan je het eigenaarschap veranderen in de app. Dit doe je door in het instellingenscherm van het slot de optie ‘Eigenaar’ te kiezen (helemaal onderaan). Vervolgens heb je drie opties:

1. Overdragen aan contact
Hier krijg je de mogelijkheid om het slot over te dragen aan een andere persoon. Daarvoor heb je zijn of haar telefoonnummer nodig. Dit kan je eventueel uit het adresboek halen.

Met de optie ‘Shares overdragen’ kan je bestaande gebruikers ook overdragen naar de nieuwe eigenaar. Zo verliest niemand toegang tot het slot, ook al krijgt de Bold Smart Cylinder een nieuwe eigenaar. Deze optie is alleen aan te raden als de nieuwe eigenaar een bekende is, zoals een familielid.

2. Overdragen aan organisatie
Ben je lid van een organisatie die sloten beheert? Dan kan je het slot overdragen aan deze organisatie. Nadat je de organisatie hebt geselecteerd, krijg je de keuze om shares over te dragen (zie optie 1). Een slot dat bestemd is voor een organisatie, wordt altijd eerst geïnstalleerd door een persoon, die het slot vervolgens aan de organisatie overdraagt via deze weg.

3. Verwijderen slot
Kies deze optie om het slot in zijn geheel te verwijderen. Aangezien het slot nu niet meer kan worden gebruikt, is het raadzaam om het fysieke slot eerst te demonteren. Vervolgens kan je het slot doorgeven. Een nieuwe eigenaar kan het voor zichzelf installeren. Alle gebruikers zijn verwijderd van het slot en de gehele toegangsgeschiedenis is gewist.

Let op: Na doorlopen van deze functionaliteit ben je niet meer eigenaar van het slot. Blijf je zelf eigenaar van het slot en wil je een gebruiker toegang geven tot het slot? Kijk dan hier.