Wat gebeurt er als de batterij (bijna) leeg is?

We helpen je op verschillende manieren om te zorgen dat je niet voor verrassingen komt te staan.

De Bold Smart Cylinder gebruikt een standaard CR123A batterij. Deze is verkrijgbaar bij de betere elektronica winkels. De batterij gaat 2 jaar of 20.000 activaties mee.

Het vervangen van de batterij is eenvoudig en kan je gemakkelijk zelf doen.

In de Bold app kan je de status van de batterij zien. Verbindt even met de Bold Smart Cylinder voor de meest recente informatie. Heb je een Bold Connect? Dan is de status altijd up-to-date in de Bold app.

Als de batterij het niveau 'Laag' bereikt, dan ontvang je herinneringen via e-mail – eerst maandelijks, dan wekelijks en ten slotte dagelijks. Op die manier ben je je ervan bewust dat je batterij leeg begint te raken.

Wanneer de batterij niet vervangen wordt en de batterijcapaciteit kritisch laag is volgt nog een melding. Er wordt op dit moment automatisch een veiligheidsmechanisme ingeschakeld wat de Stamina modus activeert. Dit is een slaapstand modus waarin de Bold Smart Cylinder nagenoeg geen energie gebruikt.

Je maakt de Bold Smart Cylinder in die modus wakker door eerst aan de buitenknop te draaien. Hierna kan de Bold Smart Cylinder geactiveerd worden zoals je gewend bent. In de Stamina modus werkt de auto-activatie pas nadat aan de buitenknop is gedraaid. Dit om zoveel mogelijk energie te besparen.

De Stamina modus verlengt de levensduur van de batterij een laatste maal, zodat je alsnog je batterij kunt vervangen. Het is in deze modus natuurlijk wel noodzakelijk dat je de batterij binnen een aantal weken vervangt. Nadat je de batterij hebt vervangen werkt de Bold Smart Cylinder weer zoals je gewend was en wordt de Stamina functie automatisch uitgezet.

Er moet verbinding worden gemaakt tussen de Bold server en het slot – via telefoonactivatie of een Bold Connect – voordat de status kan worden geüpdatet in de Bold-app.