Hoe te beginnen met het Bold Business Portal?

Gebruik deze startersgids om het meeste uit je Bold Business Portal te halen.

Voordat je aan de slag kunt met het Bold Business Portal, heb je een zakelijk account nodig in het Bold systeem. Deze kun je kopen in onze webshop. Zodra je een Bold Business Portal account hebt, kun je inloggen met je Bold app gegevens.

Het Bold Business Portal is beschikbaar in dezelfde talen als de Bold app. We nemen dan ook de taalinstellingen over van je Bold app op je telefoon. Wil je de taal veranderen? Doe dit dan op je telefoon in de Bold app, het Business Portal verandert direct mee.

Je logt hier in voor het Bold Business Portal:

portal.boldsmartlock.com

Apparaten | Groepen | Gebeurtenissen

Het tabblad Apparaten heeft 3 secties: Apparaten en (Apparaat) Groepen en Gebeurtenissen.

Het toont alle apparaten van je bedrijf en alle relevante informatie in één overzicht. Om een apparaat toe te voegen aan je Bold Business Portal, open je de Bold app op je telefoon en selecteer je het apparaat dat je wilt overzetten. Ga naar 'Beheer', selecteer 'Overzetten naar organisatie' en selecteer de relevante organisatie voordat je op de knop 'Doorgaan' drukt. Nadat het apparaat is overgezet, zie je dit in het Bold Business Portal verschijnen.

Het tabblad Apparaten toont een overzicht van alle apparaten. Wanneer je inzoomt op een van de apparaten zie je de volgende onderdelen:

Gedeeld met: Je ziet welke gebruikers of gebruikersgroepen toegang hebben tot dit slot.
Apparaatgeschiedenis: Je ziet hier de activaties die hebben plaatsgevonden voor dit slot.
Instellingen: Hier kun je veel informatie over het apparaat wijzigen.

• Naam: Je kunt de naam aanpassen om het overzicht te houden over al je apparaten. Als je de naam van een slot in de portal wijzigt, wordt de naam voor alle gebruikers en beheerders in de Bold app gewijzigd.
  • Locatie:  Als je een apparaat locatie hebt ingevoerd, wordt die hier weergegeven. Dit kan handig zijn als je wilt bijhouden waar elk apparaat zich bevindt.
  • Opmerkingen: Interne opmerkingen kun je hier toevoegen.
  • Apparaatgroepen: De apparaatgroepen waarin dit apparaat zich bevindt.
  • Gebeurtenissen opslaan: Hier kun je als gewenst het opslaan van activaties uitzetten.
  • Slot informatie
    • Apparaattype: Het type apparaat (bijv ‘Lock’).
    • Serienummer: Hier vind je het serienummer.
    • Batterijniveau: De batterijstatus vind je hier. Als een slot langer dan twee weken niet verbonden is geweest met de server, is de status een vraagteken. Om de batterijstatus bij te werken in het portaal, is het nodig dat er periodiek een activatie plaatsvindt via Bold Connect of telefoon.
    • Firmwareversie: De huidige firmwareversie van het apparaat. Als er een update beschikbaar is, is de huidige versie grijs en de nieuwe versie groen. Werk je Bold-apparaten bij met de Bold-app op je telefoon.
    • Installatiedatum: De installatiedatum vind je hier.

Het tabblad (Apparaten) Groepen toont een overzicht van alle apparaatgroepen. Je kunt bovenaan een nieuwe apparaatgroep aanmaken. Geef de apparaatgroep een naam en voer eventueel een beschrijving in. Vervolgens kun je de sloten (of Bold Connects) toevoegen die je wilt groeperen. Wanneer je inzoomt op een van de apparaatgroepen zie je de volgende onderdelen:

Apparaten: Alle apparaten die zich momenteel in de apparaatgroep bevinden.

Toegang: De gebruikers en gebruikersgroepen waarmee deze apparaatgroep momenteel wordt gedeeld.

Instellingen: Hier kun je de naam van de groep wijzigen en als gewenst de groep verwijderen.

Als je je Bold systeem uitbreidt en je voegt een nieuw apparaat toe aan een apparaatgroep, dan wordt het apparaat toegevoegd aan alle toegangsrechten die bestaan voor die groepen Bold apparaten. Dit maakt het beheer van digitale sleutels nog eenvoudiger, als je apparaatgroepen deelt met gebruikersgroepen!

Het tabblad Gebeurtenissen toont een overzicht van alle activiteiten die zijn voltooid op apparaten in je zakelijke account. Bovenaan kun je zoeken op apparaten of apparaatgroepen, gebruikers of gebruikersgroepen, datums van gebeurtenissen en soorten gebeurtenissen. Ook is hier de optie om een export (CSV) te maken.

Gebruikers | Groepen

Het tabblad Gebruikers heeft bovenin 2 secties: Gebruikers en (Gebruikers) Groepen. Wil je een nieuwe gebruiker toevoegen aan een gebruikersgroep of een slot met diegene delen? Voeg ze dan eerst toe als gebruiker. Je voert dan per gebruiker de voornaam, achternaam en emailadres in. De uitnodigingstaal bepaalt in welke taal hij of zij de uitnodiging voor Bold ontvangt.

Je gebruikers kunnen alleen de Bold app gebruiken, tenzij je ze portaal toegang geeft. Ze kunnen dan inloggen op je Bold Business Portal-website en wijzigingen aanbrengen in je organisatie. Elke portaalbeheerder logt in met de inloggegevens van de individuele Bold app.

De volgende informatie wordt weergegeven op het tabblad Gebruikers:

Naam: De voor- en achternaam van de gebruiker. Als de gebruikersnaam nog steeds grijs is, dan is de gebruiker wel uitgenodigd maar heeft hij nog geen Bold-account aangemaakt.

Gebruikersgroepen: De gebruikersgroepen waaraan deze persoon onderdeel van is. Als je een gebruiker toevoegt aan een gebruikersgroep krijgt deze automatisch dezelfde rechten als alle andere gebruikers in deze gebruikersgroep! Ook als je gebruikers verwijdert uit de gebruikersgroep, worden al hun toegangsrechten verwijderd.

Wanneer je inzoomt op een individuele gebruiker, zijn er die opties:

• Toegang tot: Je ziet hier tot welke apparaten deze gebruiker toegang heeft. Dat kan via een rechtstreekse uitnodiging of omdat hij of zij onderdeel is van een gebruikersgroep.
  • Gebeurtenissen: De activaties door deze gebruiker zijn hier zichtbaar.
  • Instellingen: Hier kun je wijzigingen aanbrengen in contactgegevens van de gebruiker. Hij of zij kan ook zelf in de Bold App wijzigingen doorvoeren. Hier kun je tevens een gebruiker Portal toegang geven. Let op: Dit geeft deze gebruiker volledige rechten om wijzigingen te maken aan apparaten, gebruikers of groepen.

Als een gebruiker een nieuw telefoonnummer heeft, hoef je hier niets te veranderen. De gebruiker kan gewoon zijn telefoonnummer wijzigen in de accountinstellingen van zijn Bold app en de informatie zal worden bijgewerkt in het Bold Business Portal. De aangemaakte toegangsrechten blijven ook geldig.

Opmerking: Zorg ervoor dat als je werknemers hun (zakelijke) telefoonnummer of e-mailadres gebruiken voor hun Bold-account, ze het Bold-account in de Bold-app verwijderen voordat ze het bedrijf verlaten.

Toegangsrechten: Gebruikers of gebruikersgroepen uitnodigen voor een apparaat of apparaatgroep

Je kunt op meerdere plekken toegangsrechten instellen. Het meest waarschijnlijke is dat je vanuit een apparaat(groep) een gebruiker of gebruikersgroep toegang verleent.

Ga hiervoor naar het betreffende apparaat(groep). In de sectie “Gedeeld met” kun je vervolgens rechtsboven Toegang delen.

Vervolgens kun je meerdere onderdelen instellen: Gebruikers kunnen beheerdersrechten hebben of remote activeringen uitvoeren, hun Clickers op de bedrijfssloten gebruiken of er kan een tijdschema toegepast worden (bijv. alleen toegang in het weekend voor de schoonmaakdienst).

Hier komt al het moois van de Bold Business Portal samen: Dit is een geweldige manier om een individueel slot of een groep sloten te delen met een groep gebruikers, zodat alle gebruikers direct dezelfde toegangsrechten hebben!