Hoe wordt met data veiligheid omgegaan bij de Bold Connect?

Er wordt gebruik gemaakt van dezelfde beveiligingsprotocollen als bij de Bold Smart Cylinder, welke de veiligheid van de gebruiker voorop zetten. We lichten nog twee onderdelen extra toe.

Voor de Bold Connect geldt, net als voor de Bold Smart Cylinders, ook dat we goed controleren op data veiligheid. Er wordt gebruik gemaakt van dezelfde beveiligingsprotocollen, welke de veiligheid van de gebruiker voorop zetten. Deze zijn uitgebreid beschreven in dit artikel. Er zijn twee onderdelen voor de Bold Connect die we graag nog extra toelichten:

WiFi instellingen

Gebruikers koppelen de Bold Connect via Wifi aan het internet. Goed om te weten is dat we persoonsgegevens zoals het Wifi wachtwoord en de netwerktopologie nooit naar de Bold servers sturen. Hiermee voorkomen we eventuele datalekken.

Onafhankelijke netwerk communicatie

De communicatie tussen de Bold Connect en de Bold Smart Cylinder verloopt via een MQTT broker welke door middel van X.509 Certificaten wordt gevalideerd. Door met deze validatie te werken is het niet mogelijk om de communicatie van en naar het Bold platform te onderscheppen. Hiermee voorkomen we gebruikers datalekken.