Hoe update je de firmware?

De Bold Smart Cylinder wordt continu doorontwikkeld. Daarom zijn er af en toe firmware-updates beschikbaar.

Een firmware-update kan bijvoorbeeld nodig zijn om nieuwe functionaliteiten toe te voegen of optimalisaties door te voeren voor een betere batterijduur. Deze updates kan je zelf installeren vanaf je telefoon op een makkelijke, veilige manier.

Wanneer er een update beschikbaar is zie je in het ‘Mijn apparaten’ scherm een uitroepteken staan bij het apparaat dat geüpdatet kan worden. Je start de update door in het instellingenscherm op 'firmware versie' te klikken en dan 'installeren' te kiezen. Zorg ervoor dat je tijdens het uitvoeren van updates dicht bij de Bold Smart Cylinder staat. Laat het scherm van je telefoon aan staan tijdens het installeren van de update.

Het uitvoeren van een update duurt gemiddeld een minuut. Omdat een update soms uit meerdere onderdelen bestaat, kan de voortgangsindicator af en toe terugspringen naar 0%. Hij begint dan met het installeren van een nieuw onderdeel.

Heel soms komt het voor dat het uitvoeren van de update niet of slechts gedeeltelijk lukt. Mocht dit gebeuren, dan raden we je aan om de Bold App af te sluiten en opnieuw te openen. Vervolgens kan je de update nogmaals starten.