1. Support Centre
  2. Digitale en Fysieke Beveiliging

Wat als mijn apparaat al door een andere gebruiker is geïnstalleerd?

Geeft de Bold-app het volgende aan: "Dit apparaat is al door een andere gebruiker geïnstalleerd"? Dan heeft het betreffende Bold-product reeds een digitale eigenaar.

In dat geval is het onmogelijk om het te installeren wegens beveiligingsmaatregelen die zijn ingebouwd in het Bold-systeem — elk Bold-product kan slechts één digitale eigenaar hebben.

Bepaal welk statement jouw situatie beschrijft om het probleem op te lossen:

Ik wil toegang verkrijgen tot de Bold Smart Lock om binnen te komen.

Neem contact op met de huidige (digitale) eigenaar van het slot. Als je toegang nodig hebt tot een slot dat je huurt, neem dan contact op met de eigenaar van het pand. Deze kan jou toevoegen aan de Bold Smart Lock om je toegang te verlenen.

Ik wil het Bold-product in mijn Bold-account installeren omdat ik het (tweedehands) product heb gekocht.

Vraag de verkoper om contact op te nemen met de vorige (digitale) eigenaar. Alleen deze eigenaar kan het product beschikbaar maken voor installatie door het uit de eigen Bold-app te verwijderen. Is dit niet mogelijk, dan kun je het product niet gebruiken. In dat geval adviseren we je om het te retourneren aan de verkoper en om een vervangend product te vragen.

Ik probeer een Bold Smart Lock over te nemen die niet van mij is.

Wees je ervan bewust dat dit niet is toegestaan. De huidige (digitale) eigenaar van het slot wordt middels een waarschuwingsbericht gewezen op een installatiepoging.

Ons advies: koop altijd een nieuw slot en controleer of de transparante verzegeling en het witte label van de doos nog intact zijn. Is dit niet het geval en/of is het product al eerder geïnstalleerd, dan raden wij je ten zeerste aan om het product te retourneren. Vraag om een vervangend product of vraag je geld terug.