Krijg je een foutmelding bij het activeren van de Bold Smart Cylinder via de Bold App?

Het kan voorkomen dat het niet lukt om de Bold Smart Cylinder te bedienen met je telefoon. Je krijgt dan bijvoorbeeld de volgende melding: "Kan geen verbinding maken via bluetooth". We hebben een aantal oplossingsrichtingen op een rijtje gezet.

Het kan voorkomen dat het niet lukt om de Bold Smart Cylinder te bedienen met je telefoon. Je krijgt dan bijvoorbeeld de volgende melding: "Kan geen verbinding maken via bluetooth". Controleer in zulke gevallen of de Bold Smart Cylinder in de Bold App wel oranje oplicht als je in de buurt staat. Gebeurt dit niet, dan detecteert je telefoon de Bold Smart Cylinder niet, waardoor je hem niet kan bedienen.

Vaak kan je dit probleem verhelpen met het volgende stappenplan:

1. Ga dicht bij de Bold Smart Cylinder staan.
  2. Zet bluetooth aan.
  3. Sluit de Bold App helemaal af en open deze opnieuw.
  4. Controleer of de Bold App de juiste permissies heeft. Op een Android-toestel is het belangrijk om de locatie-permissie in te schakelen. Alleen dan zal de Bold App goed werken. Een nadere toelichting vind je hier
  5. [Android] Mocht je de Bold Smart Cylinder nog steeds niet kunnen bedienen met je telefoon, dan komt dit mogelijk doordat je telefoon te agressieve batterijoptimalisaties toepast. Op de volgende site kan je per toestel tips van de fabrikant bekijken om hiermee om te gaan: https://dontkillmyapp.com/

De Bold App gebruikt nauwelijks batterij, dus dit soort optimalisaties zijn niet nodig. Je kunt ze zonder problemen uitschakelen. Wanneer je dit doet, zal auto-activatie ook betrouwbaarder werken.