Hoe installeer je de Bold Smart Cylinder?

Voor het installeren van de Bold Smart Cylinder verwijzen we je graag naar de Quick Installation Guide, waarin de fysieke installatie beschreven staat. Deze gids wordt standaard meegeleverd.

20230717-QIG-Sesam Solutions BV - BOLD-V0.3 (1)-120230717-QIG-Sesam Solutions BV - BOLD-V0.3 (1)-2

Voor het installeren van de Bold Smart Cylinder verwijzen we je graag naar de Quick Installation Guide, waarin de fysieke installatie beschreven staat. Deze gids wordt standaard meegeleverd.

Let op: De grote binnenknop is niet bestand tegen verschillende weertypes dus plaats deze altijd binnen.

Tip: Houd de deur open tot de installatie voltooid is.

Stap 1: Download de Bold App in de App Store of in de Google Play Store. Een uitgebreide beschrijving over het aanmaken van een account in de Bold App vind je hier.
Stap 2: Verwijder de oranje batterij-tab om de batterij te activeren.
Stap 3: Draai met de kleine schroef de engine vast via de achterzijde van de binnenknop, dit is vereist.  *Lees meer informatie hierover onderaan dit artikel.
Stap 4: Druk 5 lange seconden op de binnenknop van de Bold Smart Cylinder tot je een geluid hoort en rood lichtsignaal ziet, klik vervolgens in de Bold App op het plusteken (+) rechtsboven en volg de stappen in de app.
Stap 5: Verwijder de buitenknop met de meegeleverde inbus.
Stap 6: Verwijder de oude cilinder door de cilinder-borgschroef los te draaien.
Stap 7: Gebruik indien nodig een van de adapters die geleverd zijn om de Bold Smart Cylinder aan de buitenkant uit te breiden. Zorg ervoor dat het profiel van de cilinder zo gelijk mogelijk met het deurkozijn is.
Stap 8: Plaats de Bold Smart Cylinder in de cilinderopening met de grote binnenknop aan de binnenzijde. Om te controleren of het slot werkt, draai je voorzichtig aan de grote binnenknop tot je voelt dat hij op het mechanisme aansluit.
Stap 9: Plaats de kleine buitenknop op de Bold Smart Cylinder en zet deze vast met de meegeleverde inbussleutel.
Stap 10: Druk op de grote binnenknop om de werking van de Bold Smart Cylinder te controleren. Wil je nagaan of de nachtschoot goed werkt, draai dan aan de grote binnenknop.

*Kleine schroef om de motor op zijn plek te bevestigen
In het plastic zakje met de verlengstukken zit een klein schroefje waarmee je de elektronische slimme motor in de binnenknop kunt bevestigen.

Plaats de kleine schroef voordat je de Bold Smart Cylinder in de deur plaatst. Aan de achterkant van de binnenknop zit een klein gaatje waar de schroef in past. Nadat de schroef is geplaatst, is het onmogelijk om de elektronische slimme motor eruit te halen zonder de hele Bold Smart Cylinder uit de deur te halen.

We raden aan om deze schroef te gebruiken wanneer je de Bold Smart Cylinder gebruikt op openbare plaatsen, zoals sportscholen, hotels en kantoorgebouwen. De schroef zorgt voor extra beveiliging, want hierdoor kan niemand de slimme motor eruit halen.