Hoe ga je aan de slag?

Je zit thuis wanneer de deurbel gaat. Het is de bezorger met een pakket. Je bent benieuwd naar de inhoud, dus je opent het. Je bent blij om te zien dat jouw eigen Bold erin zit! Maar wat nu...?

In deze beginnershandleiding vind je een uitleg van enkele functionaliteiten van je Bold. Let op: onderstreepte termen bevatten hyperlinks naar uitgebreidere artikelen over het betreffende onderwerp.

De app downloaden

Mocht je de originele Bold-app nog niet hebben gedownload, doe dit dan nu door je besturingssysteem te selecteren: Android of iOS

Een Bold-account

De eerste keer dat je de Bold-app opent, creëer je een Bold-account. Hiervoor heb je een uniek telefoonnummer en e-mailadres nodig. Je account wordt opgeslagen in een digitale kluis op onze server. Dit betekent dat je al je data kan behouden als je een nieuwe telefoon krijgt.

Let op: je kan slechts op één apparaat tegelijk ingelogd zijn op je account en als je telefoonnummer of e-mailadres wijzigt, vergeet dit dan niet aan te passen in je Bold App account!

Tijdens het proces ontvang je een verificatiecode via sms en e-mail (vergeet niet om je spamfolder te controleren). Deze codes zijn 1 uur geldig. Om veiligheidsredenen moet je na 3 mislukte pogingen 1 uur wachten voordat je het opnieuw kan proberen.

Je slot in de app installeren

Start: vergeet niet om de batterij-tab te verwijderen. De Bold is actief wanneer je een geluid hoort.

Open de Bold app op je telefoon en druk op het plus(+)-teken rechtsboven om je product te installeren. Volg de installatiewizard in de Bold app om stapsgewijs je Bold product te koppelen aan je Bold account.

Je slot in de deur installeren

Voor het installeren van de Bold Smart Cylinder verwijzen we je graag naar de Installation Guide.

Gebruikers toevoegen

Wanneer je de Bold app opent, heeft elke van jouw Bold Slimme Cilinders een persoons icoon links van de activatieknop. Hier kun je gebruikers toevoegen, bijwerken of verwijderen.

Met onze stapsgewijze handleiding kan je eenvoudig toegang verlenen of intrekken.

Instellingen wijzigen

In de Bold app zie je bij elke Bold Smart Cylinder het icoontje van het instellingenscherm rechts van de activatieknop. Hier kan je de instellingen van je Bold Smart Cylinder aanpassen.

Bovenaan zie je je ‘Apparaat informatie’, inclusief het serienummer en de batterijstatus. Maak je geen zorgen over de batterijstatus: als je je Bold net hebt geïnstalleerd, is deze 24 uur na het verwijderen van de batterij-tab zichtbaar. Ook kun je hier de firmwareversie vinden van je Bold Apparaat.

Je kan de activatie van het slot in-/uitschakelen met de fysieke binnen knop, het geluid in-/uitschakelen wanneer je het slot activeert en selecteren hoe lang de Bold geactiveerd moet blijven. Het is ook mogelijk om auto-activatie in te schakelen en een back-up-pincode in te stellen. Je kan bekijken welke firmware versie je gebruikt en wie de eigenaar van de Bold Smart Lock is (onderaan). Als je het eigenaarschap ooit wilt overdragen, kan je dit via de instellingen doen.

Je profiel instellingen wijzigen

Wil je je accountgegevens wijzigen? Klik op het icoontjes van de persoon rechtsonder en selecteer 'Mijn account'. Als je een nieuw telefoonnummer of e-mailadres hebt, dien je je gegevens bij te werken in de Bold-app. Beide zijn nodig om in te loggen en je wachtwoord op te halen. Via je profiel instellingen kan je ook je wachtwoord of de taalinstellingen van de Bold-app wijzigen.

Wil je meer weten over de specifieke functies van onze Bold-producten? Lees de uitgebreide artikelen in ons Support Centre!