Hoe beheer je apparaten en gebruikers in het Bold Business Portal?

Een gids voor het efficiënt beheren van apparaten, gebruikers en toegangsrechten binnen het Bold Business Portal.

Apparaten | Groepen | Gebeurtenissen

Apparaten
Wanneer je toegang hebt tot het tabblad 'Apparaten', zie je drie secties: Apparaten, Apparaatgroepen en Gebeurtenissen. Dit tabblad geeft je een uitgebreid overzicht van alle apparaten van je bedrijf en relevante informatie.

• Apparaten: Om een nieuw apparaat toe te voegen aan het Bold Business Portal, open je de Bold-app op je telefoon, selecteer je het apparaat dat je wilt overdragen, ga je naar ‘Beheren’ en kies je ‘Overdragen naar organisatie’. Nadat het apparaat is overgedragen, verschijnt het in het Bold Business Portal.
  • Apparatenoverzicht: Wanneer je een apparaat selecteert, kun je alle relevante details op één plek bekijken en beheren. Dit omvat wie toegang heeft tot het apparaat, de activatiegeschiedenis en belangrijke instellingen zoals de apparaatnaam, locatie en interne opmerkingen. Daarnaast kun je het apparaattype, serienummer, batterijniveau, firmwareversie en installatiedatum controleren. Je hebt ook de mogelijkheid om te beheren of activeringsgebeurtenissen voor elk apparaat worden opgeslagen.

Apparaatgroepen

Het tabblad ‘Apparaatgroepen’ stelt je in staat om je apparaten in groepen te organiseren. Je kunt een nieuwe apparaatgroep maken door deze een naam en beschrijving te geven en vervolgens de relevante sloten of Bold Connects toe te voegen. Elke groep toont alle apparaten binnen de groep, de bijbehorende toegangsrechten en biedt de mogelijkheid om de groep te hernoemen of te verwijderen.

Tip: Wanneer je een nieuw apparaat aan een groep toevoegt, neemt het automatisch alle bij die groep horende toegangsrechten over, wat het beheer van digitale sleutels vereenvoudigt.

Gebeurtenissen

Het tabblad ‘Gebeurtenissen’ biedt een overzicht van alle activiteiten die zijn uitgevoerd op apparaten binnen je zakelijke account. Er is ook een optie om deze gegevens als een CSV-bestand te exporteren.

Gebruikers | Groepen

Het beheren van gebruikers en hun toegangsrechten is eenvoudig met het Bold Business Portal. Volg deze stappen om de toegang van je team efficiënt in te stellen en te beheren.

Het tabblad ‘Gebruikers’ bevat twee secties: Gebruikers en Gebruikersgroepen. Om iemand toegang te geven tot je sloten, voeg je hem eerst toe als gebruiker. Je moet de voornaam, achternaam en e-mailadres van de persoon invoeren. De uitnodigingstaal bepaalt in welke taal ze hun uitnodiging ontvangen.

Gebruikers hebben alleen toegang tot de Bold-app, tenzij je ze portaaltoegang verleent. Met portaaltoegang kunnen ze inloggen op het Bold Business Portal en apparaten en gebruikers binnen je organisatie beheren.

• Gebruikersdetails: In het tabblad ‘Gebruikers’ kun je de naam van elke gebruiker zien en tot welke groepen ze behoren. Als de naam van een gebruiker grijs is, betekent dit dat ze zijn uitgenodigd maar nog geen Bold-account hebben aangemaakt.
  • Gebruikerstoegang: Wanneer je een individuele gebruiker selecteert, kun je de apparaten zien waartoe hij toegang heeft, zijn gebeurtenisgeschiedenis en zijn instellingen. Hier kun je ook portaaltoegang verlenen of intrekken. Let op: portaaltoegang geeft de gebruiker volledige rechten om wijzigingen aan te brengen in apparaten, gebruikers en groepen.

Belangrijk: Als een gebruiker zijn telefoonnummer wijzigt, kan hij dit bijwerken in de Bold-app, en zijn informatie wordt automatisch gesynchroniseerd met het Bold Business Portal. Als een medewerker het bedrijf verlaat, zorg er dan voor dat hij zijn Bold-account verwijdert in de app voordat hij vertrekt, vooral als hij zijn zakelijke telefoonnummer of e-mailadres heeft gebruikt.

Beheer van toegangsrechten
Om toegangsrechten te beheren, ga je naar het apparaat of de apparaatgroep waaraan je toegang wilt toewijzen. Je kunt de toegang dan delen met gebruikers of gebruikersgroepen en hen rechten verlenen zoals beheerdersrechten, remote activatie of de mogelijkheid om Clickers te gebruiken. Je kunt ook schema's instellen, bijvoorbeeld om de schoonmaakdienst alleen in het weekend toegang te geven.

Tip: Het Bold Business Portal maakt het eenvoudig om de toegang voor meerdere gebruikers tegelijk te beheren door apparaatgroepen met gebruikersgroepen te delen, zodat alle gebruikers direct dezelfde toegangsrechten hebben.

Door apparaten, gebruikers en toegangsrechten effectief te beheren in het Bold Business Portal, zorg je ervoor dat je bedrijf soepel en veilig functioneert vanaf één gecentraliseerd platform.